Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κρήτη: Μήνυση σε βοσκό που είχε τα ζώα του στο έλεος της βροχής


Έντονη χαλαζόπτωση, καταρρακτώδεις βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο διαμόρφωσαν το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και φυσικά και της Κρήτης από το περασμένο Σάββατο.......
Παρά τις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες, πολλοί ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφικών μονάδων είχαν και αυτή τη φορά τα ζώα τους εκτεθειμένα στη βροχή, το κρύο και το χαλάζι, παρά τις αντίθετες διατάξεις των νόμων που υπάρχουν για να προστατεύουν τα δικαιώματα των ζώων.

Μια ευαισθητοποιημένη κάτοικος του Ηρακλείου Κρήτης, η κα Ρ.Σ., εντόπισε το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου, έναν ποιμενικό σκύλο, δεμένο. Το ζώο δεν προστατευόταν από τίποτα. Ήταν μούσκεμα από την πολύ δυνατή βροχή. Έτρεμε από το κρύο και το χαλάζι που το χτυπούσε ανελέητα.

Αφού ήταν δεμένο, δεν μπορούσε να ξεφύγει και υπέμενε με πόνο το μαρτύριο στο οποίο το είχε καταδικάσει ο ιδιοκτήτης του. Στην ίδια ακριβώς κατάσταση, έρμαια στο κρύο και τη χαλαζόπτωση ήταν και τα αμνοερίφια του βοσκού, που ονομάζεται Μιχάλης Βρέντζος.

Σε συνεννόηση με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και τον σύλλογο «Ζωοφόρος» του Ηρακλείου, η κα Ρ.Σ., μετέβη στο αρμόδιο Α.Τ. Γαζίου, ζήτησε τη σύλληψη του ιδιοκτήτη των ταλαίπωρων ζώων (μια και αυτό προβλέπει ο νόμος) και κατέθεσε μήνυση κατά του βοσκού. Αφού παρασχέθηκαν στο σκυλί οι πρώτες βοήθειες – από τους εκπρόσωπους των φιλοζωικών σωματείων – μεταφέρθηκε σε στάβλο του ιδιοκτήτη, ώστε να προστατεύεται τουλάχιστον από τη βροχή, το κρύο και το χαλάζι.

Οι αστυνομικές αρχές έδειξαν ολοκληρωτική απροθυμία στην αρχή. Δεν ήθελαν να μπουν καν στον κόπο να εκτελέσουν το καθήκον τους – εξηγεί στη zougla.gr η Νατάσα Μπομπολάκη, δικηγόρος και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» – και μόνο μετά από πίεση των φιλοζωικών σωματείων και δικηγόρων υποχρεώθηκαν να πράξουν τα δέοντα, παρά το ότι είναι και υποχρεωμένοι από τον νόμο – όπως αναφέρεται και σε σχετική εντολή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Αστυνομίας – να δρουν άμεσα, όταν τους γίνονται καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 106 Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας και γι’ αυτό το συμβάν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Με τον δράστη της βάναυσης αυτής μεταχείρισης και έκθεσης των ζώων σε ακραίες καιρικές συνθήκες ήλθαμε σε επικοινωνία.

Εκείνος μας έβρισε και απείλησε εκείνους που έτρεξαν να σώσουν τα ζώα που εκείνος είχε εγκαταλείψει στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Απαιτούσε, μάλιστα, να επιστρέψουμε το σκυλί εκεί που το βρήκαμε, πάλι μέσα στο κρύο και τη βροχή!

Ο βοσκός, Μιχάλης Βρέντζος, είναι γνωστό ότι έχει βεβαρημένο παρελθόν κάκιστης συμπεριφοράς προς τους σκύλους και τα ιπποειδή του, για τα οποία επίσης είχαν ενδιαφερθεί στο παρελθόν ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Και αναρωτιόμαστε υπάρχουν ή δεν υπάρχουν νόμοι στη χώρα μας που να προστατεύουν τα ζώα; Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβούν συνολικά οι αυτοδιοικητικές και αστυνομικές αρχές, ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτή η βαναυσότητα κατά απροστάτευτων πλασμάτων;

Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων και για τα ποίμνια που διαβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε πρόχειρες στάνες από λαμαρίνες ολοκληρωτικά ακατάλληλες; Θα επιβάλει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ηρακλείου, την οποία ενημερώσαμε, τα πρόστιμα που προβλέπονται; Θα κινητοποιηθούν οι αντιπρόσωποι των κομμάτων στον νομό και οι αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί;

Ως πότε θα πλήττεται η εικόνα της χώρας μας προς τα έξω; Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουν τα φιλοζωικά σωματεία, η Ε.Ε. ήδη έχει ειδοποιήσει τη χώρα μας να λάβει μέτρα για την κατάσταση των ζώων στην Ελλάδα. Θα πρέπει σαν χώρα να συρθούμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, για να πάρουμε κάποια μέτρα;

Ως πότε θα βρίσκεται η χώρα μας κάτω από τον ''τσαμπουκά'' διαφόρων ιδιοκτητών που θεωρούν τα ζώα αντικείμενα και απειλούν και υβρίζουν τους πολίτες της; Τα ερωτήματά μας περιμένουν άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους» τονίζουν εκ μέρους του Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. η Αναστασία Μπομπολάκη και η Μαρία Χουστουλάκη.

Όπως έγινε γνωστό, ο σκύλος εξαφανίστηκε από τη στάνη, στην οποία τον είχαν αφήσει οι φιλόζωοι που τον έσωσαν προσωρινά. Επικοινωνήσαμε με το Περιφερειακό Α.Τ. Ηρακλείου, αλλά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκεί δεν ήταν σε θέση να μας ενημερώσουν για το αν έχουν εντοπίσει το ζώο, αν και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων τούς το ζήτησαν πολλές φορές, καθώς φοβήθηκαν ότι υπάρχει πιθανότητα ο βοσκός να σκοτώσει τον σκύλο του. Ο αξιωματικός υπηρεσίας που απάντησε μας παρέπεμψε στον διοικητή κ. Γιώργο Αδαμάκη, που θα βρίσκεται εκεί αύριο το πρωί.


zougla.gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια