Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Πώς τα καθαρόαιμα ζώα καταλήγουν στα καταφύγια αδέσποτων

Η Cindy Ferreira, επικεφαλής ενός καταφυγίου ζώων, μοιράζεται τις εμπειρίες της για τα καθαρόαιμα σκυλιά που καταλήγουν παρατημένα, όπως και τα ημίαιμα αδέσποτα.......
Όλοι οι εκτροφείς και οι πωλητές, γράφει, θα έπρεπε να έρθουν μια μέρα να δουλέψουν σε ένα καταφύιο ζώων.
Όταν ίσως δουν την απελπισία, την θλίψη και την στεναχώρια στα μάτια των φοβισμένων σκύλων που φιλοξενούνται εκεί, ίσως να άλλαζαν γνώμη γι αυτό που κάνουν: να πουλάνε ζώα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, χωρίς έλεγχο για το πού θα καταλήξουν.

Υπάρχει 90% πιθανότητα ένας σκύλος που θα μπει σε καταφύγιο να μην ξαναβγεί. Είτε είναι ημίαιμος, είτε καθαρόαιμος. Το 50% των ζώων που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες αυτοπροσώπως ή στο δρόμο, ως αδέσποτα, είναι καθαρόαιμα.

Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες είναι: Μετακομίζουμε και δεν μπορούμε να το πάρουμε μαζί ή Μεγάλωσε περισσότερο απ ότι υπολογίζαμε ή Δεν έχουμε πια χρόνο ή Σκάβει την αυλή...και προσθέτουν: Α σίγουρα θα του βρείτε σπίτι, είναι καλό σκυλί...

Κανείς τους δεν σκέφεται πόσο άγχος προκαλούν στο σκύλο, που ξαφνικά πρέπει να ζήσει σε κλουβί και να έχει γύρω του άλλα 40 ή 50 σκυλιά.

Σε μερικά καταφύγια του εξωτερικού, τα σκυλιά έχουν 72 ώρες ή 5 μέρες στη διάθεσή τους μέχρι να υιοθετηθούν. Μετά θανατώνονται.

Αλλά και σε καταφύγια που δεν γίνεται ευθανασία, όπως στην Ελλάδα, πώς νομίζετε ότι μπορούν όλα αυτά τα ζώα να φροντιστούν; Ξέρετε τι κόστος υπάρχει;

Αν υπάρχουν αρκετοί εθελοντές ίσως το σκυλί σας να βγει μια βόλτα. Ίσως να μη βγει και ποτέ.

Αν είναι μαύρο ή μεγάλο σε ηλικία, δεν θα υιοθετηθεί ποτέ.

Αν δε, το παρατήσετε στο δρόμο, δεν σας νοιάζει που θα χτυπηθεί από αυτοκίνητο, θα φάει φόλα, δεν θα έχει να φάει. Εσείς απλά..μετακομίζετε και δεν το θέλετε.

Πόσο πιο απλά θα ήταν όμως αν απ την αρχή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ένα ζώο...Και αν όσοι θέλετε ένα ζώο, απλά υιοθετούσατε ένα από τα κλουβιά των καταφυγίων που υποφέρουν...

Μην αγοράζετε ζώα, όσα τα ζώα στα καταφύγια πεθαίνουν...Σώστε ένα.

Don't breed or buy while shelter pets die.

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια