Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΜΑΣ, 52 ΠΕΡΙΠΟΥ ΨΥΧΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ !!

Το καταφύγιο στο οποίο φιλοξενούνται τα 52 περίπου σκυλάκια μας, δημιουργήθηκε το 2004 από τον Δήμο Ζωγράφου μετά από έκκληση φιλόζωων προς τον δήμαρχο προκειμένου να μην "εξαφανιστούν" τα αδέσποτα σκυλιά των όμορων περιοχών λόγω της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
......
Δυστυχώς εκτός από την δημιουργία του αρχικού μεγάλου χώρου του καταφυγίου, κάποια βοήθεια από τον Δήμο έλαβε μόνο από το 2008 κ μετά... κ η οποία κάλυπτε μέρος μόνο των αναγκών των ζώων σε τροφές κ αποπαρασίτωση, και τα εμβόλια τους.

Το σωματείο που συστάθηκε αρχικά με τα λιγοστά του μέλη, επιφορτίστηκε οικονομικά με την διαμόρφωση νέων περιφραγμένων χώρων, τεντών, την αγορά σκυλόσπιτων κ δεξαμενών νερού, την στείρωση των θηλυκών σκυλιών, την σίτιση περίπου 55 σκύλων κ την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη η οποία δυστυχώς ελλείψει χρημάτων περιέπεσε σε δεύτερη μοίρα.

Το σωματείο σήμερα είναι ανυπόστατο, οικονομική στήριξη σε μόνιμη βάση παρέχεται μόνο από τρία εκ των αρχικών μελών του και από ένα νεότερο μέλος το οποίο είναι και το μοναδικό ενεργό στην παρούσα φάση λόγω μετακόμισης και προβλημάτων υγείας των παλαιότερων. Με την δημοσιοποίηση του καταφυγίου στο facebook αλλά κι εκτός αυτού, μαζεύτηκαν κάποιοι νέοι εθελοντές λιγοστοί βέβαια, κυρίως φοιτητές, που όμως δεν επαρκούν καθώς οι συνθήκες ζωής κ εργασίας του καθενός αλλάζουν.

Τα περισσότερα από τα σκυλιά του καταφυγίου-με κάποιες εξαιρέσεις- είναι πάνω από 6 χρονών αφού τα παλιότερα μέλη δεν ασχολήθηκαν με την υιοθεσία των ζώων, δυσκολεύοντας τώρα την υιοθεσία τους σε αυτήν την ηλικία. Προσπάθειες όμως κάνουμε συνέχεια κ θα συνεχίσουμε. Όλα τα σκυλιά είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα κ τα θηλυκα στειρωμένα και δίνονται με συμβόλαιο υιοθεσίας. Πέρα από την δυσκολία στην υιοθεσία τους, έχουμε να αντιμετωπίσουμε κ τα διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ειδικά καθώς μεγαλώνουν κ τα οποία δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά.

Οι μεγαλύτερες ανάγκες στην παρούσα φάση, αφορούν στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη κ την κάλυψη των αιματολογικών εξετάσεων κ χειρουργείων που απαιτούνται για κάποια από αυτά. Επίσης υπάρχει πάντα η ανάγκη για εθελοντική εργασία (τάισμα/καθαρισμος χώρων/βόλτες/χορήγηση φαρμάκων/μαστορέματα/ψεκασμοί κ.α.)



Οι ανάγκες μας είναι:

1. Φάρμακα (ΖΥLAPOUR, MICROVIBRATE 100 mg των 40 καψουλών, 5 κουτιά ΑUGMENTIN 625 mg, αρκετά EPI-OTIC κτηνιατρικό καθαριστικό αυτιών, σιρόπι MILTEFORAN κι ενέσεις GLUCANTINE). Κατά προτεραιότητα χρειάζονται γύρω στα 15 κουτιά MICROVIBRATE 40 καψουλών και 50 κουτιά ZYLAPOUR μηνιαίως.

2. STRONGHOLD αμπούλες για σκυλιά άνω των 20 κιλών, 3 μεγάλα σπρέυ FRONTLINE

3. Πέντε σκυλόσπιτα καθώς αρκετά από αυτά έχουν διαλυθεί πολύ

4. Xρήματα για αιματολογικές εξετάσεις, τεστ ερλίχιας κ καλαζάρ, εγχειρίσεις (περισσότερα για αυτά θα ξέρουμε σύντομα)

5. Μεταφορές ζώων από/προς κτηνιάτρους με μεταφορικό μέσο

6. Προσωρινή φιλοξενία χειρουργημένων σκύλων

7. Προώθηση των αγγελιών μας στο διαδίκτυο κ τις εφημερίδες

8. Αφισοκόλληση των αγγελιών μας σε κτηνιατρεία και ΡΕΤ SHOP

9. Εθελοντική εργασία (τάισμα, καθαρισμός, βόλτες, μαστορέματα)





Η σελίδα που έχουμε φτιάξει στο facebook είναι:

http://www.facebook.com/pages/Athens-Greece/Yiothetese-kai-esy-ena-proen-adespoto/142223969128198



Φωτογραφίες των ζώων κ του χώρου:

http://www.facebook.com/kristin8424#!/album.php?aid=28333&id=142223969128198

http://www.facebook.com/photos.php?id=1763578575#!/album.php?aid=6655&id=1763578575



Τηλ. Επικοινωνίας

Χριστίνα Μακρή 6977-407833



ΟΙΚΟΝΟMΙKΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (το οποιοδήποτε ποσό είναι σημαντική βοήθεια)

Όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά, μπορεί να έρθει σε επαφή μέσω fb με

την Christina Makri http://www.facebook.com/kristin8424 ή

την Fotini Fotou http://www.facebook.com/profile.php?id=1060556354


Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια