Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon Τι να κάνετε για την γάτα που ξύνει τα νύχια της


Η γάτα χρειάζεται να ξύνει τα νύχια της. Είναι κάτι που κληρονομούν από την μαμά τους και το μαθαίνουν απ όταν είναι γατάκια, από τη φύση τους.

Μέσα όμως στο σπίτι η γάτα δεν βρίσκει..δέντρα και κορμούς για να ξύσει τα νύχια της, παρά τους καναπέδες και τα κρεβάτια σας.

Γιατί η γάτα ξύνει τα νύχια της όμως?
Ο κύριος λόγος είναι για να αφήσουν ένα σημάδι, μια μυρωδιά, με το οποίο ορίζουν την περιοχή τους. Οι ιδρωμένες πατουσίτσες τους αφήνουν σημάδι που μπορεί εμείς να μην βλέπουμε αλλά οι γάτες μεταξύ τους το καταλαβαίνουν.

Δεύτερος λόγος είναι ο..πρακτικός. Η γάτα ακονίζει τα νύχια της και τονώνει τους μύες των ποδιών κάνοντας τη χαρακτηριστική στάση στα δύο πόδια προκειμένου να ξύσει τα νύχια.

Τι να κάνετε:
Υπάρχουν 3 βασικά βήματα: πρόληψη, εκπαίδευση και διόρθωση.

* ΠΡΟΛΗΨΗ σημαίνει να μην έχετε πανάκριβα και ευαίσθητα έπιπλα στο χώρο. Μην επιτρέπετε την είσοδο στη γάτα σε δωμάτια που έχετε κάποιο ευαίσθητο έπιπλο.


Φυσικά επειδή δεν μπορείτε ούτε το ζώο να έχετε απομονωμένο αλλά ούτε και να έχετε..πλαστικά έπιπλα, τα ριχτάρια είναι μια καλή λύση. Καλύπτοντας μπράτσα,πλάτη κλπ η γάτα δεν έχει πρόσφορο έδαφος για να ξύσει τα νύχια της.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να αγοράσετε στη γάτα σας ένα ειδικό ονυχοδρόμιο. Φτιάχνονται από ψάθα ή ίνες από άχυρο και αποτελούν το τελειότερο αντικείμενο για τα νυχάκια της. Θα βρείτε πολλά μεγέθη, ποικιλία και πολλές τιμές. Αλλα αποτελούνται από έναν μικρό στύλο(Φωτό 1), άλλα είναι 2ωροφες και 3ωροφες κατασκευές με κρεβάτι (φωτό 2) ενώ υπάρχουν και τετράγωνα επίπεδα που βιδώνουν στον τοίχο (φωτό 3)και είναι πιο διακριτικά... Οπως και να χει, σπίτι με γάτα χωρίς ονυχοδρόμιο δεν νοείται. Η γάτα έτσι συνηθίζει να τα ξύνει εκεί και δεν ασχολείται με άλλα έπιπλα!





Επίσης, κόβετε τα νύχια της γάτας συχνά. Οσο πιο πολύ μεγαλώνουν τόσο πιο έντονη είναι η επιθυμία για ξύσιμο.

* ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σημαίνει να ενθαρρύνετε τη γάτα να ξύσει τα νύχια της στο ονυχοδρόμιο. Χαϊδεψτε την και μιλήστε της γλυκά όταν το κάνει από μόνη της ενώ αν πάει να ξύσει τα νύχια της σε έπιπλο μαλώστε με τη φωνή, πείτε δυνατά ΟΧΙ και πάρτε την κοντά στο ονυχοδρόμιο.
* ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Ένα κόλπο είναι να κρύβεστε και αν δείτε ότι η γάτα πάει να ξύσει τα νύχια της σε έπιπλο, μπορείτε να βγείτε ξαφνικά ώστε να την αιφνιδιάσετε έντονα. Ετσι η γάτα θα συνδέσει ότι όταν παει στα έπιπλα την περιμένει κάτι αναπάντεχο, μια φωνή απο σας που ξεπροβάλλετε ξαφνικά και δεν θα το ξαναεπιχειρήσει. Μην φωνάζετε όμως πολύ δυνατά και μην τρομοκρατείτε την γάτα. Θα την φοβίσετε με αποτέλεσμα να μην τα ξύνει μπροστά σας, αλλά όταν θα λείπετε. Παράλληλα, όταν η γάτα τα ξύνει στο ονυχοδρόμιο πρέπει πάντα να ακού καλά λόγια.


Πηγή:
Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια