Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Τρίτη 25 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon Πώς να διαλέξετε εκπαιδευτή για το σκύλο σας


Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων που ενδιαφέρονται να εκπαιδεύσουν το ζώο τους αναζητούν εκπαίδευση χωρίς τιμωρία-ξύλο, για να βελτιώσουν την καθημερινότητα με τα ζώα τους ή να διορθώσουν μικρά προβλήματα συμπεριφοράς.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που ζητούν καθαρά εκπαίδευση φύλαξης χώρων.

Οπως και να έχει, το κοινό όλων είναι ότι πρέπει να βρουν το σωστό άτομο για το σκύλο τους.
Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι για πολλά από τα προβλήματα των τετράποδων, συνήθως φταίμε οι ίδιοι: μπορεί να γαυγίζει γιατί δεν ασχολούμαστε πολύ μαζί του ή μπορεί να λερώνει μες στο σπίτι γιατί δεν έχουμε σταθερές ώρες βόλτας. Σπάνια ευθύνεται μόνο το ζώο για κάποιο πρόβλημα. Οι καλοί εκπαιδευτές πρέπει να έχουν πείρα, να αγαπούν τα ζώα και να έχουν ξεκάθαρη, επίσημη μέθοδο:θετικοί ή άλλο?

Κάθε σκύλος και κάθε πρόβλημα ή κατάσταση είναι μοναδικά, γι αυτό ορίστε μερικές βοηθητικές ερωτήσεις για την εύρεση εκπαιδευτή:

-Για πόσο καιρό είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής και πού έμαθε?
-Διαθέτει πιστοποιητικά εκπαιδευτή ή ανήκει σε κάποια επαγγελματική ένωση?
-Τι μορφή έχουν τα μαθήματα? (ομαδικά,ατομικά,σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο)
-Ποιά μορφή θεωρεί την πιο αποτελεσματική και γιατί?
-Πώς θα περιέγραφε την προσέγγιση του? (Υπέρ ή κατά τιμωρίας,ηλεκτρικού κολλάρου κ.α.)
-Τι εξοπλισμό προτιμά και γιατί?
-Τι άλλες μεθόδους χρησιμοποιεί?
-Επικοινωνήστε με κάποιον πελάτη του με παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σας για να δείτε αν είναι ευχαριστημένος.
-Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα πριν αποφασίσετε να γραΦτείτε?

Αυτές είναι γενικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να δείτε τι άποψη έχει ο εκπαιδευτής για τη δουλειά του, για τα ζώα, για την εκπαίδευση.

Οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι ειλικρινείς, να σας αντιμετωπίσουν υπομονετικά και όχι να εκνευριστούν.

Η καλή επικοινωνία με τον εκπαιδευτή είναι πολύ σημαντική.

Η εμπειρία είναι σημαντική αν και πολλοί νέοι εκπαιδευτές έχουν περισσότερη όρεξη και υπομονή για αυτό που κάνουν.

Η κατοχή πιστοποιητικού/διπλώματος είναι φυσικά ενδεικτική του επαγγελματισμού αλλά δεν αποδεικνύει αν είναι και ''καλός εκπαιδευτής''.
Υποδηλώνουν όμως άτομα που έχουν ψάξει και έχουν ενδιαφερθεί για το επάγγελμά τους.

Η κάθε μορφή του μαθήματος έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Τα ομαδικά σας βοηθούν να καταλάβετε τη λειτουργία της εκπαίδευσης βλέποντας πώς αντιμετωπίζονται προβλήματα άλλων σκύλων αλλά μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα μεταξύ των ζώων, ενώ τα ατομικά μπορεί να είναι ακριβότερα αλλά έχετε περισσότερο χρόνο με τον εκπαιδευτή.

Η μέθοδος της εκπαίδευσης είναι ίσως το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ απ όλα.
Η θετική εκπαίδευση μοιάζει να είναι η μόνη αποδεκτή για τους φιλόζωους. Ηλεκτρικά κολλάρα, ξύλο, τιμωρίες και πνίχτες δεν βρίσκουν σύμφωνους όσους αγαπούν τα ζώα τους και θέλουν να γίνουν καλύτεροι μαζί τους. Απ την άλλη υπάρχουν εκπαιδευτές που χρησιμοποιούν αυτές τις απαράδεκτες μεθόδους ως τη μόνη λύση για να επιβληθούν σε ζωηρά σκυλιά ή για να...αγριέψουν σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους τα θέλουν φύλακες! Ακόμα όμως και για την εκπαίδευση φύλαξης, υπάρχουν σωστότερες μέθοδοι.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τα ζώα αυτά φοβικά ή περισσότερο ζωηρά και επιθετικά, προκαλώντας τους αδικαιολόγητο πόνο.

Μια γενική συμβουλή: αποφύγετε εκπαιδευτές που ακολουθούν αυστηρά μια και μόνο τακτική ή κάποιο εξοπλισμό και δεν γνωρίζουν άλλη τακτική!

Αυτό που καλείται να κάνει ο εκπαιδευτής είναι να αναγνωρίσει την κατάσταση του ζώου σας και να πράξει τα σωστά για να τη βελτιώσει.
Πρέπει να λαμβάνει υπόψη το πώς ζει το ζώο, το χρόνο που έχετε να προσφέρετε αλλά και τις αρχές τις φιλοζωϊας και της φροντίδας των ζώων.

Οι περισσότεροι θα σας επιτρέψουν να δείτε δωρεάν ένα μάθημα τους με άλλο πελάτη ή θα σας δώσουν τις πρώτες συμβουλές δωρεάν.
Ωστόσο, άτομα που ζητούν υπερβολικά χρήματα και υπόσχονται θαυμαστά αποτελέσματα σωματοφύλακης ή άλλων, καλύτερα είναι να τα αποφεύγετε.

Όπως σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Επειδή όμως έχουν να κάνουν με τους ζωντανούς, τετράποδους φίλους μας,καλό είναι να επιλέξουμε το άτομο που μας εμπνέει εμπιστοσύνη και που έχουμε καλή επικοινωνία μαζί του.

Αν πάλι δεν έχετε τα χρήματα για μαθήματα με εκπαιδευτή, υπάρχουν πολλά βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε στα βασικά το σκυλάκι σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη, επιμονή και υπομονή. Α και μερικές λιχουδιές!!!


Πηγή:
Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια