Στατιστικά

Αναγνώστες

Αν σας αρέσει το blog μας

Αγγελίες - Adespoto.Gr

Από το Blogger.

Πόσο καλοί/ές είσαστε στη πρωινή βόλτα...!?!?!?

Τελευταία Νέα - Recent News

FB Group:
Ο Σκύλος Μου Κι Εγώ - My Dog And I

BLOG:
http://oskilosmoukiego.blogspot.com/

Αν παρατηρηθεί και από εσάς ότι ο τίτλος “5ος διαγωνισμός για Καλό Καλοκαίρι: Κερδίστε έναν οδηγό ή ένα ονυχοδρόμιο απο το Pet Shop Snoopy” εμφανίζεται σε άσχετες αναρτήσεις, οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (υποθέτω) του Blogspot και γι’ αυτό όταν ανέβασα αυτή την ανάρτηση μου άλλαξε μερικούς τίτλους από παλαιότερες αναρτήσεις.
Κοιτάζω να τα διορθώσω ένα ένα...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση σας.
Αλέξανδρος Καπελλάκης
Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

PostHeaderIcon Κατασχέθηκαν 261 σκυλιά από φιλοζωϊκή οργάνωση-συλλέκτες


Την Πέμπτη οι αρχές της Polk City προχώρησαν στην κατάσχεση 261 σκύλων και συνέλαβαν τους 2 ιδιοκτήτες που διατηρούσαν μη κερδοσκοπική φιλοζωϊκή οργάνωση. Κι όμως οι δύο τους κατηγορούνται για κακοποίηση ζώων.

Ο Chuck και Diane O malley φυλακίστηκαν, με την εγγύηση να ορίζεται στα 130.500 δολλάρια για τον καθένα τους. Καθένας αντιμετωπίζει 261 κατηγορίες κακοποίησης ζώων, όσες δηλαδή και τα σκυλιά που είχαν.

Ο σερίφης δέχτηκε έναν ανώνυμο τηλεφώνημα την Τετάρτη από κάτοικο που παραπονέθηκε για την κακή κατάσταση των σκύλων που διατηρούσε το ζευγάρι αλλά και για το άθλιο περιβάλλον στο οποίο ζούσαν.

Την ίδια μέρα αρμόδιοι από το υπ. αγροτικής ανάπτυξης και φιλοζωϊκών οργανώσεων πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού και αντίκρισαν υποσιτισμένα σκυλιά μέσα και έξω από την κατοικία.

Μάλιστα το ζευγάρι δεν τους άφηνε να μπουν μέσα στο σπίτι για να ελέγξουν. Τελικά μπήκαν και ο χώρος ήταν γεμάτος ούρα και κόπρανα, με πολύ έντονη άσχημη μυρωδιά που αναγκάστηκαν να φορέσουν μάσκες.

Πολλά από τα σκυλιά που ήταν μέσα στο σπίτι ήταν φοβισμένα και επιθετικά και δάγκωναν τους αστυνομικούς χωρίς προειδοποίηση. Τελικά οι αστυνομικοί βγήκαν έξω από το σπίτι και το ζευγάρι έβγαζε ένα ένα έξω τα ζώα για έλεγχο.

Αφού ελέχθηκαν 117 σκυλιά, ο δικηγόρος του ζευγαριού απαίτησε ένταλμα από την αστυνομία για να συνεχίζουν την έρευνα. Πράγματι, η αστυνομία έβγαλε αμέσως ένταλμα και συνέχισαν.




Το 3000 τετραγωνικών μέτρων σπίτι του ζευγαριού ήταν σχεδόν κατεστραμμένο από τα σκυλιά. Μέχρι και το στρώμα του κρεβατιού τους ήταν ξεσκισμένο, κατουρημένο, με τα ελατήρια να φαίνονται.

Πολλά κλουβιά σκύλων βρίσκονταν διάσπαρτα μέσα στα δωμάτια ενώ η βρώμα είχε καλύψει τους τοίχους και τα πατώματα.

Το σπίτι δεν είναι ούτε για ανθρώπους ούτε για ζώα, δήλωσε ο σερίφης.

Το ζευγάρι διατηρούσε ιστοσελίδα για την οργάνωσή τους που την ονόμαζαν Mid-Florida Retriever Rescue και ισχυρίζονταν ότι έσωζαν καθαρόαιμα Λαμπραντόρ και άλλες ράτσες μέχρι να τους βρουν καλές οικογένειες. Πράγματι στο site παρουσίαζαν ζώα σε πολύ όμορφες φωτογραφίες και είχαν αυστηρή πολιτική υιοθεσίας. Πού όμως τελειώνει η φιλοζωϊα και πού αρχίζει η συλλογή?

Η αστυνομία κατάσχεση πολλές διαφορετικές ράτσες, εξετάστηκαν όλα από κτηνίατρο και σε κανένα δεν έγινε ευθανασία. Ένας μόνο σκύλος που ήταν άρρωστος πέθανε πριν τον πάρουν από το σπίτι του ζευγαριού.

Ο κτηνίατρος δήλωσε:
Ολα τα σκυλιά είχαν παράσιτα και πολλά από αυτα δερματικά. Αλλα είχαν σάπια δόντια ενώ τα περισσότερα ήταν υποσιτισμένα, χωρίς επαρκή μυϊκή μάζα. Ακολουθούν θεραπεία και ελπίζουμε να ζήσουν όλα.



Φίλος του ζευγαριού δήλωσε ότι είναι καλοί άνθρωποι και ότι έχουν καλές προθέσεις.

Προς το παρόν τα σκυλιά δεν θα δοθούν για υιοθεσία, μέχρι να αποφασίσει ο δικαστής για την κηδεμονία τους.


Πηγή:
Adespoto.Gr

Γαυγoκούτι - Shoutbox:

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε!
Grrrrr!

Άλλα ιστολόγια